انواع راه های مهاجرت
در زندگی همه ما حداقل برای یک بار اتفاق افتاده که به جابجایی و مهاجرت از مکان فعلی خود به جایی که فکر می کنیم موقعیت بهتری برای ادامه زندگی دارد فکر یا حتی اقدام به مهاجرت کرده باشیم. پدیده ای که مدتی است به صدر جستجوهای اینترنت آمده است که نشان از تمایل و استقبال زیاد مردم به این امر دارد.
در این نوشته قصد داریم با هم نگاه کاملی به انواع راه های مهاجرت داشته باشیم و راه های بهینه و مناسب مهاجرت را به شما معرفی کنیم. پس اگر شما هم تا به حال به این موضوع فکر کرده اید یا به دنبال اطلاعاتی در این زمینه برای نزدیکان تان هستید پیشنهاد می کنیم تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.
مهاجرت چیست؟
شاید آن چیزی که از مهاجرت در ذهن همه ما نقش بسته است رفتن از یک کشور به کشور خارجی باشد که برای رفتن به پاسپورت، ویزا، دعوت نامه، رفتن به سفارت، اپلای و چیزهای دیگر نیاز دارد اما این فقط یک شکل خاص از انواع مهاجرت است.
مهاجرت داخلی
مهاجرت داخل یک کشور هم انجام میشود. مثلا دانشجویی که از یک شهر برای تحصیل به شهر دیگه ای میرود نیز مهاجر است.
مهاجرت موقت
حال اگر همان دانشجوی قبلی ما فقط برای چند سال به شهر یا کشور دیگر رفته و بعد از تمام شدن دوره تحصیلی اش به شهر خود برگردد، مهاجرت موقت رخ داده است.
علت مهاجرت
فراهم نبودن بستر های مناسب اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، آموزشی، درمانی و…. یا حتی بد بودن برخی از این شرایط باعث می شود که افراد برای کسب ثروت، رفاه و آرامش بیشتر تصمیم به مهاجرت بگیرند. گاهی یک یا چند دلیل بالا و گاهی همه دلایل گفته شده باعث می شود تا فرد برای ادامه زندگی خود شهر یا کشور دیگری را انتخاب کند. در برخی موارد دیگر سطح زندگی کنونی افراد در وضعیت خوبی قرار دارد اما افراد برای بهبود و ارتقا سطح زندگی خود معیارها و استانداردهای بالاتری را هدف قرار می دهند و همین موجب می شود مهاجرت را در پیش گیرند. امروزه شاید اصلی ترین دلیل مهاجرت ها شرایط اقتصادی باشد.
انواع راه های مهاجرت چیست؟
مهاجرت دلایل مختلفی مانند : تحصیل، کار، سرمایه گذاری، گردشگری، درمان و . . . می تواند داشته باشد.
مهاجرت تحصیلی
یکی از بهترین و مطمئن ترین راههای مهاجرت می باشد که نه تنها امکان بهره بردن از دانش روز و امکانات جدید در کشورهای دیگر را فراهم می کند بلکه تحصیل در کشوری خارجی باعث ایجاد اعتبار و پرستیژ برای شخص می شود.
کشور های ارزان و مناسب برای مهاجرت تحصیلی
یکی از مهم ترین دغدغه های دانشجویان بین المللی برای مهاجرت تحصیلی، هزینه های مربوط به شهریه و زندگی است. خوشبختانه، در جهان کشورهایی وجود دارند که امکان تحصیل با هزینه بسیار کم یا حتی رایگان را فراهم کرده اند. این کشورها معمولاً شهریه های پایین، هزینه های زندگی مقرون به صرفه و امکانات مناسبی برای دانشجویان ارائه می دهند. از جمله ارزان ترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی می توان به آلمان، روسیه، چین، نروژ، جمهوری چک و برخی کشورهای اروپای شرقی اشاره کرد.
تحصیل در این کشورها نه تنها از نظر مالی به صرفه است، بلکه کیفیت آموزش در بسیاری از دانشگاه های آنها بسیار بالا و معتبر است. علاوه بر شهریه پایین، هزینه های زندگی در شهرهای کوچک تر یا مناطق کمتر پر جمعیت این کشورها می تواند به مراتب پایین تر از کشورهای توسعه یافته باشد. این موارد باعث شده تا دانشجویان بسیاری به دنبال انتخاب این کشورها برای ادامه تحصیل باشند.
مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم
مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم یکی از رایج ترین روش ها برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، به ویژه در مقطع کارشناسی است. بسیاری از دانش آموزانی که دوره متوسطه یا پیش دانشگاهی را به پایان رسانده اند، به دنبال فرصتی برای تحصیل در دانشگاه های بین المللی با کیفیت آموزشی بالا، محیط چندفرهنگی و امکانات پژوهشی مدرن هستند. کشورهایی مانند چین، ترکیه، روسیه، آلمان، کانادا و برخی کشورهای اروپای شرقی، مقصدهای محبوب برای دانشجویانی با مدرک دیپلم هستند. پذیرش در این کشورها معمولاً بر اساس نمرات دبیرستان، مدرک زبان مانند : آیلتس یا تافل برای دوره های انگلیسی زبان، و در برخی موارد شرکت در آزمون ورودی انجام می شود.
یکی از مزایای مهاجرت تحصیلی با دیپلم، ورود زودهنگام به محیط علمی و بین المللی است که فرصت یادگیری زبان، مهارت های بین فرهنگی و آمادگی برای مقاطع بالاتر تحصیلی را فراهم می کند. همچنین، برخی دانشگاه ها دوره های آمادگی یا “ Foundation ” برای دانشجویان خارجی ارائه می دهند تا آنها را برای ورود به رشته های تخصصی آماده کنند. در مجموع، مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم یک مسیر مطمئن برای ساخت آینده تحصیلی و شغلی موفق در خارج از کشور محسوب می شود.
مهاجرت کاری
شاید از قدیمی ترین انواع مهاجرت ها باشد. از زمان های قدیم تاجران و بازرگانان برای خرید و فروش و تجارت،کالاها و محصولات را از شهری به شهر دیگر یا از کشوری به کشور دیگر می بردند. با پیشرفت جوامع و به وجود آمدن مشاغل جدید امروزه شاهد مهاجرت های کاری زیادی هستیم که افراد به دلیل فراهم نبودن بستر کاری در محل زندگی خود یا وجود موقعیت ها و پیشنهادهای بهتر کاری تصمیم به مهاجرت به شهر یا کشور دیگری را می گیرند.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
این شیوه مهاجرت را به نوعی می توان زیر مجموعه ای از مهاجرت کاری به حساب آورد. افراد به خاطر خرید ملک یا تاسیس شرکت یا راه اندازی کسب و کار و… امکان سکونت و ادامه زندگی در کشور دیگری برای شان فراهم می شود.
ازدواج
در تمام کشور های دنیا این امکان فراهم شده است که در صورتی یک شخص با شهروندی که اقامت کشور دیگری را دارد ازدواج کند به آن شخص نیز اقامت و ویزای کشور همسرش داده می شود و می تواند در آن کشور زندگی کند.
تولد نوزاد
در بسیاری از کشور های دنیا طبق قوانین، در صورتی که والدین فرزند خود را در کشور دیگری به دنیا بیاورند به آن فرزند تابعیت آن کشور داده می شود همچنین در برخی از این کشور ها تابعیت به والدین آن نوزاد هم داده می شود.
مهاجرت از طریق خانواده
اگر فردی، شهروندی کشوری را داشته باشد می تواند برای برخی از اعضای خانواده خود مانند والدین، همسر و فرزندان خود اقامت آن کشور را بگیرد. البته قوانین در کشور های مختلف متفاوت است و در بعضی از کشور ها ممکن است با داشتن اقامت دائم آن کشور نیز این امکان برای افراد فراهم نشود.
توریستی
همان طور که در بالاتر اشاره کردیم گاهی مهاجرت ها دائمی و همیشگی نیستند و افراد برای مدت کوتاهی اقدام به جابهجایی و مهاجرت می کنند. یکی از موارد مهاجرت موقت، مهاجرت توریستی و گردشگری است. از جمله دلایل توریستی می توان سفر به کشوری برای بازدید از جاذبه های دیدنی، تاریخی یا طبیعی آن باشد. در موارد دیگر ممکن است برای کار های درمانی و پزشکی مجبور به سفر و مهاجرت به شهر یا کشور دیگری شوند.